Baranović: Karamarko bi mogao govoriti o plaćama da je pošteno odradio mandat

Potpredsjednik Narodne stranke – Reformista Petar Baranović u nedjelju je, reagiravši na najavu predsjednika HDZ-a da će smanjiti plaće premijeru, zastupnicima i ministrima, poručio kako o plaći mogu raspravljati samo oni koji su korektno odradili svoj posao zastupnika ili u izvršnoj vlasti.

„Kao zastupnik koji je imao prilike svjedočiti radu i neradu u Hrvatskom saboru, osjećam se pozvanim komentirati izjavu Tomislava Karamarka koji kaže da bi smanjio plaće saborskim zastupnicima i ministrima. Slažem se da se o visini plaća može razgovarati, ali o tome su pozvani govoriti samo oni koji su korektno odradili svoj posao zastupnika u Saboru ili u izvršnoj vlasi, što Tomislav Karamarko zasigurno nije”, smatra Baranović.

Ustvrdio je da “Tomislav Karamarko ničime nije opravdao novac koji su mu porezni obveznici više godina uredno isplaćivali za radno mjesto u Saboru, na kojem se vrlo rijetko pojavio”. Time je, mišljenja je Baranović, “ujedno i zloupotrijebio povjerenje građana koji su ga birali.“ Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je u subotu da će njegov prvi prijedlog, kao budućeg premijera, biti da se premijeru, ministrima i saborskim zastupnicima plaće svedu u realne okvire.

Karamarko je to potvrdio u Muenchenu nakon sastanka sa Siegfriedom Schoenherrom, glavnim koordinatorom IFO instituta, zaduženom za projekt gospodarskog programa, koji su stručnjaci HDZ-a tijekom dvije godine kreirali u suradnji sa tim njemačkim institutom.  U petak je, na sva tri tijela stranke, poručio stranačkim kolegama da zastupnička mjesta na koja pretendiraju, ali i sva ostala zahtijevaju puno rada i odricanja te da će plaće ubuduće sigurno biti primjerenije u odnosu na one prosječnog hrvatskog građanina. “Kad građanima omogućimo veće plaće i radna mjesta, tek onda ih možemo povećati i sebi”, istaknuo je Karamarko.

You may also like