Bandić: SDP i HDZ koketiraju suradnjom, a doveli su zemlju u probleme

Čelnik Koalicije za premijera Milan Bandić poručio je u nedjelju u Barbanu da je sve što se u Hrvatskoj događalo nakon Oluje, odnosno u posljednjih 21 godinu rezultat vlasti dviju stranaka, HDZ-a i SDP-a koje sad dogovaraju suradnju.

“Hrvatska je gospodarski i politički opustošena i ove stranke bi trebalo lustrirati. Oni su aktivni samo pred izbore, dok ja svojim radom 365 dana u godini dokazujem kako se može stvoriti prosperitet”, rekao je Bandić koji je s koalicijskim partnerom Ljubom Jurčićem, te koordinatorom koalicije u osmoj izbornoj jedinici Slavkom Linićem nazočio 41. trci na prstenac.

Otkrivajući, kako je rekao “strogo čuvanu informaciju o dogovoru velike koalicije između HDZ-a i SDP-a,” Bandić je pozvao građane da ne daju povjerenje onima koji su Hrvatsku i doveli u sadašnje probleme.

Bandić smatra da bi se upravo u Istri trebalo otvoriti Ministarstvo regionalnog razvitka jer se Hrvatska treba razvijati policentrično i ravnomjerno. “Hrvatska se zrcali u Istri i daj Bog da cijela država živi kao u Istri”, poručio je Bandić.

Slavko Linić je rekao da je odlučio pomoći toj koaliciji jer okuplja ljude s imenom i prezimenom koji su se već dokazali svojim radom. “Osoba sam koja iznimno cijeni ono što je gospodin Bandić napravio u Zagrebu, veliki sam prijatelj i s Ljubom Jurčićem i Kristijanom Kapovićem. Sve su to ljudi koji su se dokazali kao sposobni i zato sam odlučio pomoći u osmoj izbornoj jedinici. Na listi su na prvim mjestima žene i to vrlo sposobne i ja ću im pomoći svojim iskustvom”, zaključio je Linić.

You may also like