Bandić: Hrvatski politički Big Brother ćće uskoro završiti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak kako zahladnjeli odnosi između Mosta i HDZ-a utječu na rad Hrvatskog sabora i Vlade te poručio da će taj “Big Brother” uskoro završiti – ili će se početi raditi ili ćemo ići na nove izbore.

“Mislim da će se taj ‘Big Brother’ uskoro završiti, na ovaj ili onaj način. Strpite se malo, ja mislim da ćemo biti nešto pametniji za dva tjedna”, rekao je Bandić novinarima kod bazena Svetice koji je u ponedjeljak svečano otvorio.

Na pitanje je li moguća daljnja suradnja u Vladi kada potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov ne razgovaraju te što kaže na prijedlog Mosta da HDZ da drugog kandidata za prvog potpredsjednika Vlade umjesto Karamarka, Bandić je odgovorio kako je opasno da iz jedne stranke rade red u drugoj stranci. “To je urušavanje i narušavanje osnovnih elemenata demokracije”, ustvrdio je.

“Opasno je da jedna stranka nešto uvjetuje drugoj stranci. To nije dobro. Ako jedna stranka hoće predložili čovjeka koji je “dibidus”, to je njeno pravo i platit će cijenu zato što je predložila. Pa, pustimo ih da pogriješe”, rekao je Bandić. Poručio je, među ostalim, kako Hrvatskoj trebaju ljudi koji imaju viziju, koji će znati donijeti odluku iza koje će stajati i koju će provesti. Upitan je li Tomislav Karamarko jedan od njih Bandić je odgovorio: “Ako to kaže stranka kojoj je on na čelu, onda jest”.

You may also like