Bandić: Hrvati u BIH moraju biti ravnopravni sa Srbima i Bošnjacima

Milan Bandić, čelnik Koalicije za Premijera i Stranke rada i solidarnosti, rekao je na predizbornom skupu održanom u Žepču da Hrvati u Bosni i Hercegovini moraju biti ravnopravni sa Srbima i Bošnjacima, što sada nije slučaj, te ih je pozvao da ne izborima za dijasporu podrže listu na kojoj je Travničanin rođenjem, trener Miroslav Ćiro Blažević.

“Moja poruka ljudima u BiH, kao dokazanog prijatelja sva tri naroda – problem u BiH treba zajednički riješiti. Ne mogu Bošnjaci i Srbi biti sretni ako Hrvati nisu istinski ravnopravni s njima”, rekao je Bandić, priopćeno je u petak iz Koalicije za Premijera.

Pritom je ocijenio kako BiH treba bolja budućnost, a ne prošlost. “Mi ne možemo izbrisati povijest – rat je bio, zlo se dogodilo i ljudi su izginuli, ali Hrvat katolik nikad nije mrzio. Oprostiti hoćemo, ali zaboraviti nikad nećemo jer je zaborav gubljenje identiteta. Bosni i Hercegovini treba bolja budućnost, a ne bolja prošlost”, poručio je Bandić.

Pozvao je birače da podrže Ćiru Blaževića na hrvatskim prijevremenim parlamentarnim izborima koji će se u BiH i dijaspori održati 10. i 11. rujna.

Bandić i Blažević družili su se s građanima Žepča, položili vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a. Predizborni skup ove koalicije održan je sinoć i u Novome Travniku.

“Tuđman je često govorio kako bez dijaspore ne bi pobijedili u ratu i ostvarili slobodu. E, takvu senzibilnost ima i Bandić za ljude odakle je i sam potekao. Ja sam iz Starog Travnika, a ovdje u Novi Travnik sam dolazio na ples dok je ovo mjesto bila kasaba. I danas vam mogu čestitati kako ste napravili ovako uredan grad“, poručio je Blažević.

You may also like