Azotara Pančevo usporena radi kvara

U Azotari Pančevo ponavlja se scenarij otprije godinu dana – kvar na dijelu “Kiselina” u ovoj tvornici mineralnih gnojiva dnevnu je proizvodnju smanjio za trećinu i sad samo u jednom pogonu nastaje 400 tona proizvoda.

Večernje novosti navode da se provjerava uzrok kvara i poduzimaju mjere kojima će se moći utvrditi i gubitak, no ako uzme li se slučaj nakon kvara krajem 2015., kad je Azotara izgubila barem milijun eura, za pretpostaviti je da ni sad neće biti manji. “Upravo traje i ispitivanje turbina, imamo problema s paljenjem dijela pogona”, kažu iz tvornice koja je počela ponovo raditi nakon Nove godine, samo s jednim pogonom – KAN-a, otvorenim lani, vrijednim 20 milijuna eura, piše Poslovni dnevnik.

Zanimljivo, zbog kvara sada radi upravo pogon koji je završen prije nekoliko mjeseci. Zadnji put zbog kvara i remonta radnici su radili manje i za to dobili 70% plaće. “Znamo samo da je jedna belgijska tvrtka došla popraviti pokvarenu turbinu pa je rad u cijelom kompleksu otežan”, kaže šef sindikata Nezavisnost, za Azotaru, Petar Naumović. Pamte još i incident s početka siječnja, kad je jedan radnik poginuo uslijed izlijevanja amonijaka i pucanja “dihtunga.”

You may also like