Avdagić: Na summitu ništa novo

Summit u Helsinkiju za Energypress.net komentirao je Denis Avdagić, geopolitički analitičar.
“Susret Putina i Trumpa nije donio ništa novo, i to je najbolji opis onoga što smo u javnom dijelu komunikacije zapravo čuli od dvoje čelnika. Trump kao i Putin tvrde da se Rusija nije miješala u američke predsjedničke izbore, to smo čuli prije. Nisu postigli dogovor oko niti jednog kriznog i važnog žarišta, samo su se deklarativno međusobno „pomazili”.

Ima tu sad već uobičajene neuobičajene taktike Trumpa u odnosu sa stranim čelnicima, no ništa nepoznato diljem svijeta u oštrim unutarnjo-političkim odnosima, jer što se Trumpa tiče on ne želi niti najmanje štedjeti svoje prethodnike na čelu države. Trump želi poboljšanje odnosa s Rusijom, a i to smo znali. U biti i reakcije posebno na Trumpa su nam već odavno poznate. Iznenađenje u svemu bi eventualno bilo da Trump nije postupio onako kako je već govorio tjednima i mjesecima iza nas ili da se na to doista reagiralo kao informaciju koja nije ni po čemu nova.

Stvar je samo percepcije, nastale uz pomoć komentatora, kako će tko okarakterizirati ovaj sastanak i kome će pripisati „pobjedu”. No i tu će stvari ostati na istomu, oni koji Trumpa ne podnose i ne podržavaju njegov nekonvencionalan pristup će ga žestoko kritizirati, a njegovi pobornici podržavati. Svako za svoju potrebu. Realnost je doista u sredini.”

You may also like

0 comments