Austrija odgovorila Grčkoj: Odradite svoj dio posla

Austrija je mirno reagirala nakon što je Grčka pozvala na konzultacije svojeg veleposlanika iz Beča pozvavši je da preuzme svoj dio u zaustavljanju izbjeglica. Grčka je u četvrtak pozvala na konzultacije svog veleposlanika u Austriji pošto Beč nije na ministarski sastanak zemalja balkanske migrantske rute pozvao Grčku.

Grčko ministarstvo u priopćenju je objasnilo da je veleposlanik pozvan na konzultacije kako bi se zadržali “prijateljski odnosi između država i naroda Grčke i Austrije”. Deset zemalja balkanske rute dogovorilo se u srijedu u Beču o koordiniranju akcija radi smanjivanja priljeva migranata u njihove države.

Osim domino efekta koji će izazvati snažnija kontrola granica, zbog njihove se odluke Grčka našla preplavljena migrantima koji ne mogu dalje na sjever Europe. “Austrija može razumjeti nervozu Grčke, jer raste pritisak na Grčku da sudjeluje u zaustavljanju priljeva migranata”, priopćilo je austrijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Grčka veleposlanica mogla bi iskoristiti mogućnost što putuje u svoju zemlju kako bi obavijestila vladu o izazovima s kojima se suočavaju države poput Austrije koje su primile najviše izbjeglica, dodaje ministarstvo.

You may also like

0 comments