Home Hrvatska Arbitražni proces je živ?

Arbitražni proces je živ?

by admin

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u ponedjeljak da je arbitražni proces “živ” i da očekuje da će arbitražni sud nastaviti rad.

Erjavec u razgovoru za Slovensku televiziju kazao kako je u svome stajalištu da arbitražni proces nije propao dobio i potporu nekoliko sugovornika na Bledskom strateškom forumu koji je počeo u ponedjeljak, među ostalim od britanske državne ministrice u ministarstvu vanjskih poslova barunice Joyce Anne Anelay. “Arbitražni postupak je živ, za mene je bitno da predsjednik arbitražnog suda Guillaume što prije odredi dva nova arbitra, kako bi se proces nastavio i rezultirao obvezujućom presudom”, kazao je Erjavec.

Slovenski ministar tvrdi da Hrvatska samo “trenutačno” zagovara stajalište da je arbitražni proces zbog poznatog skandala do kraja kontaminiran i da se ne može nastaviti. On je ocijenio da je razlog takvom stajalištu skorašnja predizborna kampanja.m U Hrvatskoj predstoje parlamentarni izbori i na pitanju arbitraže dobivaju se politički bodovi, ocijenio je slovenski ministar koji će u utorak i dalje imati susrete s kolegama koji su došli na bledski foruum, te ih informirati o poziciji Ljubljane glede arbitraže.

Related Posts