Home Ekonomija Antoljak: Nacionalni program reformi mogao bi promijeniti investicijsku klimu

Antoljak: Nacionalni program reformi mogao bi promijeniti investicijsku klimu

by Ivan Brodić

Vlada je u četvrtak na sjednici prihvatila Nacionalni program reformi, odnosno dokument sa 60 reformskih mjera podijeljenih u četiri glavna područja, koji će do kraja mjeseca uputiti Europskoj komisiji, a premijer Tihomir Orešković ističe da je riječ o “fer, ali nužnim reformama”.  Za komentar smo upitali Vedrana Antoljaka, glavnog partnera tvrtke Sense Consulting.

“Program reformi je dobrodošao i vjerujem da je odlično što sadrži 61-nu zasebnu mjeru. Iako mislim da je potrebno još precizirati smjernice za provedbu konkretnih reformi, one su nužne kako bi se pokrenule promijene koje toliko trebamo, posebno one vezane uz poslovanje privatnog sektora, uvjete poslovanja i poboljšanje investicijska klima”, rekao je Antoljak.

Hoće li se ovim reformama promijeniti investicijska klima?

“Nesporno je da su poduzetnici i investitori ukazivali kako treba smanjiti administrativne prepreke i birokraciju kako bi više ulagali i razvijali poslovanje. Ako tome dodamo daljnju provedbu i primjenu e-usluga javne uprave i smanjenje parafiskalnih nameta, mogli bismo uskoro postati atraktivna destinacija za posao i ulaganja”, zaključio je.

Related Posts