Ante Sanader: Neka se u SDP-u bave sobom, a ne HDZ-om

Potpredsjednik Sabora i član Predsjedništva HDZ-a Ante Sanader pozvao je u subotu najveću oporbenu stranku SDP da se bavi rješavanjem svojih unutarstranačkih problema i untarstranačkom kampanjom a ne HDZ-om, koji se, rekao je, neće baviti SDP-om, nego problemima građana.

“Mi nećemo podleći pritiscima i poručujemo SDP-u da se bavi svojim unutarstranačkim problemima i rješava svoju unutarstranačku kampanju na svoj način, a ne da se bavi HDZ-om, jer HDZ će se baviti onim što je potreba za bolji standard građana”, rekao je Sanader u županijskom sjedištu stranke u Splitu novinarima koje je sazvao kako bi dao izjavu nakon današnjih ocjena čelnika SDP-a da HDZ širi netoleranciju, ksenofobiju, neofašizam. Sanader je poručio da se HDZ ne želi baviti SDP-om.

“Nažalost, četiri godine protekle Vlade SDP se bavio sukobima umjesto da se bavio gospodarskim prioritetima, ulaganjem i socijalnom politikom. HDZ u ovom trenutku ima prioritet pripremu proračuna i bavljenje reformama,” kazao je Sanader. I unutarstranačka SDP-ova kampanja se temelji na sukobima i prikazivanju “crnog HDZ-a … kao problema njihovih problema.”

Sanader je je poručio kako je sramotno da su “SDP-ovi ljudi”, nakon što su samo nekoliko dana bili zastupnici u Saboru kao zamjena, uzeli povlastice “šest plus šest”, odnosno punu zastupničku plaću šest i pola plaće još šest mjeseci. “Evo i kroz ovo nedavno njihovo izlaženje iz Sabora ljudi koji su bili samo par dana u Saboru i koji su uzeli povlastice za ‘šest plus šest’ mjeseci nastavlja se isto političko djelovanje kao i u slučaju HBOR-a i još niza situacija gdje su njihovi direktori samo za nekoliko mjeseci rada u javnim tvrtkama uzeli velike otpremnine, primjer HBOR-a 300.000 kuna za samo devet mjeseci rada, što je državu koštalo gotovo milijun kuna,” kazao je Sanader i poručio da je to “sramotno”.

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za stranačkog predsjednika Zlatko Komadina je na Forumu žena SDP-a održanom danas u Zagrebu pozvao sve članove stranke na zajedničku borbu “protiv ovakvog HDZ-a, koji širi mržnju, netoleranciju, ksenofobiju, neofažizam i koji želi imati svoje tajne službe, svoje medije,” a njegov protukandidat, aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović je poručio da će SDP-ovci biti “pitomi i krotki” onda, kad njihovi politički protivnici budu poput njemačkog CDU-a, švedskih umjerenjaka ili britanskih konzervativaca.

You may also like

0 comments