Ante Ramljak napada potraživanja Sberbanke

Agrokor danas u podne objavljuje točan iznos potraživanja koja vjerovnici stavljaju pred izvanrednu upravu koncerna.
Add content here
Proces obrade tražbina završio je u rujnu, kada su timovi zaduženi za njihovu obradu ispitivali osnovanost svake prijave, pregledavali dokumentaciju na temelju koje su zahtjevi podneseni i rasvjetljavali međusobne interne odnose temeljem jamstava i sudužništva unutar grupe Agrokor kako bi mogli priznati ili osporiti pojedine prijave.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak nedavno je u intervjuu rekao kako će ukupne tražbine, priznate i nepriznate, iznositi 58 milijardi kuna. Prije pet mjeseci, na početku prijava, prva procjena tražbina iznosila je 40 milijardi kuna.
Zaključno s rujnom, ukupno je primljeno 12.610 prijava tražbina 5.904 vjerovnika. Od ukupnog broja prijava, njih 215 poslano je nakon isteka zakonskog roka za prijavu tražbina.

Popis obrađenih tražbina priredilo je svako društvo u postupku izvanredne uprave, a njegovu vjerodostojnost potvrdili su direktor financija, direktor pravnih poslova i predsjednik uprave svakog društva.

Osporava potraživanja Sberbanka?

Izvanredni povjerenik za koncern Agrokor, Ante Ramljak, predao je Trgovačkom sudu dokumente iz kojih je jasno kako osporava potraživanja Sberbanka, piše Index.hr. Mogućnost da se dogodi ovakav scenarij dogodi ranije su najavili Agrokorovi odvjetnici.

Vlada je na sjednici u četvrtak odbacila zahtjev oporbenih zastupnika da joj se izglasa nepovjerenje zbog djelovanja vezanih uz krizu koncerna Agrokor.

Premijer Andrej Plenković se na početku zasjednja Vlade osvrnuo na teme iz prošlog tjedna za koje smatra da su izazvale najviše pozornosti. Prva takva je jučerašnja rasprava u Saboru.

“Zahvaljujem svima na sadržajnim odgovorima koje smo dali zastupnicima tijekom aktualnog sata. Sinoć je rasprava o zahtjevu oporbe za izglasavanjem nepovjerenja ministrici Murganić trajala dugo. Ja sam bio s njom u Saboru do 1 sat ujutro. Bilo je angažirano i živahno, ali argumenti koje smo iznijeli su pokazali da je možda ova inicijativa oporbe bila disproporcionalna s obzirom na temu. Imali smo i prilično dugu raspravu o izvješćima o sastancima Europskog vijeća. Prvi dio rasprave bio je izrazito dobar – nikad veći interes zastupnika nije bio poglavito zbog teme digitalizacije. Vidim da je to tema koja angažira poziciju i opoziciju. Dok je drugi dio rasprave bio na razini koja nema nikave veze s tom temom, ali to je demokracija”, rekao je Plenković u uvodu.

Kratko je prokomentirao i zahtjev oporbe za izglasavanjem nepovjerenja cijeloj Vladi koji će se na dnevnom redu Sabora naći sutra. “Sutra imamo drugu inicijativu za izglasavanje nepovjerenja cijeloj Vladi. Sutra ćemo isto vjerojatno cijeli dan biti u Saboru i otkloniti neutemeljene teze oporbe na ovu temu”, kazao je Plenković.

Najavio je i kako će s ministrom Pavićem sljedeći tjedan putovati u Göteborg te je naglasio važnost sajma knjige Interliber i Dana sveučilišta koji su se održali prošlog tjedna.

Vlada je na današnjoj sjednici odbacila zahtjev oporbenih zastupnika da joj se izglasa nepovjerenje zbog djelovanja vezanih uz krizu koncerna Agrokor.

“Ovo je već četvrta inicijativa ove godine. Odbijamo sve navode prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja Vlade. Zahtjev je složen na osebujan način. Pokazali smo na še pravilno i razmjerno djelovanje u slučaju Agrokora. Donošenje zakona spriječilo je gubitak radnih mjesta. Odbijamo insinuaciju oporbe o državnoj intervenciji. Očito kolege nisu dobro proučile zakon”, kazao je Plenković.

You may also like

0 comments