Ante Gotovina posebni savjetnik premijera Plenkovića, evo tko su drugi

Premijer Andrej Plenković imenovao je svoje savjetnike; troje ih je iz sustava državne službe, a četvrti Karlo Ressler bio je njegov asistent dok je Plenković bio eurozastupnik.

Plenković je zadržao Tomislava Pokaza koji je bio zamjenik šefa kabineta bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću, pa je sada Plenkovićev savjetnik.Pokaz je prije angažmana u Banskim dvorima radio u Ministarstvu gospodarstva kao načelnik sektora.

Plenković je za savjetnice odabrao i dvije žene – Dubravku Vlašić-Pleše i Sonju Žerjav. D. Vlašić-Pleše dosad je bila načelnica Sektora za europsko pravo u Ministarstvu vanjskih poslova, a Sonja Žerjav načelnica Sektora za europske poslove i međunarodnu suradnju u Ministarstvu pravosuđa. Bila je i predstojnica Ureda SDP-ovu Ranku Ostojiću kada je bio potpredsjednik Vlade, piše Večernji list.

Uoči današnje sjednice Vlade RH u Vukovaru, premijer Andrej Plenković potpisao je rjšenje kojim se general Ante Gotovina imenuje posebnim savjetnikom potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića

Ovo imenovanje je predložio Krstičević. Područje savjetovanja Gotovine odnosi se formalno na sustav Domovinske sigurnosti, kojeg razvija Krstičević, no biti će angažiran prema potrebi za sva pitanja vezana uz sustav obrane i sigurnosti. Prema pravilima o zapošljavanju unutar vlade, Gotovina ima pravo i na naknadu za tu funkciju, no on je inzistirao da taj posao obavlja bez financijske naknade.

Prema riječima ministra obrane Krstičevića, jako mu je drago što je Gotovina pristao na angažman, jer se time i praktično potiče angažiranje bivših profesionalnih vojnika i časnika koji svojim znanjima i sposobnostima mogu puno doprinjeti nacionalnoj sigurnosti i razvoju Oružanih snaga. Premijer Plenković je bio oduševljen ovom idejom i svesrdno ju podupire, piše Večernji list.

You may also like

0 comments