Ante Babić: Vinjete bi povećale volumen domaćeg prometa, monetizacija ne

Na hrvatskim autocestama protekloga vikenda, od 7. do 9. kolovoza, bilo je znatno više vozila nego u odnosu lanjski usporedivi vikend, a naplaćeno je i više cestarina, pokazuju podaci prikupljeni od tvrtki koje njima upravljaju. Na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježeno je 642.322 vozila te je naplaćena cestarina od 32,9 milijuna kuna bez PDV-a, što je u odnosu na lanjski usporedivi vikend 5,4 posto više vozila i 5,52 posto više cestarine.

Na autocestama i objektima s naplatom cestarine (most Krk) na koncesijskom području Autoceste Rijeka-Zagreb tijekom vikenda je ostvaren promet 325.049 vozila, što je 3,7 posto više nego lani, a cestarine je naplaćeno 16,4 milijuna kuna bez PDV-a ili 6,7 posto više nego u usporedivom vikendu prošle godine. Na autocesti Zagreb-Macelj, istoimeni koncesionar je u tri dana vikenda kroz naplatne kućice propustio 116.796 vozila, što je 9,3 posto ili 9.919 vozila više nego u lanjskom usporedivom vikendu. Bina Istra na istarskom je ipsilonu u subotu i nedjelju evidentirala ukupno 104.806 vozila, 2,1 posto više na godišnjoj razini.

Ipak, opće je poznata činjenica kako su autoceste u posvemašnjim problemima. To, i želja za povećanjem prihoda su vjerojatno jedine činjenice u kojima su svi suglasni. Postoji nekoliko ideja kako to učiniti, od već pomalo zaboravljenog vladinog plana A za autoceste koji je obuhvatio projekt monetizacije i protiv kojega su sindikati, uz podršku oporbenih stranaka, prikupljali potpise za raspisivanje referenduma.

Potom, govorilo se i o planu B, izlasku dva poduzeća, koja se sada spajaju u jedno, HAC i AC Rijeka-Zagreb, na inicijalnu burzovnu ponudu. U novije je vrijeme bivši ministar prometa Goranko Fižulić (na Facebook profilu i u jednom tjedniku), u prvoj SDP-ovoj vladi, obnovio pitanje uvođenja vinjeta, čime bi se povećali prihodi i uvela racionalizacija u poslovanju naših autocesta.

O tim smo pitanjima pitali dvojicu istaknutih sudionika u javnim raspravama o sudbini autocesta, Olega Butkovića, predsjednika Odbora za promet HDZ-a, i Antu Babića, uglednog ekonomskog analitičara i glavnog tajnika Udruge stranih investitora.

“Svjesni smo, što smo već više puta rekli, kako postoji problem u HAC-u i ARZ-u, vraćanja kredita. Vlada je, odlukom, kada je oduzela 40 lipa poduzećima, stvorila je situaciju u kojoj su krediti nepovrativi. Alternativu vlada nije našla i nije provela restrukturiranje tih poduzeća na način da budu stabilne i da mogu vraćati kredite. Vlada ništa u cestarskom sektoru nije napravila“, rekao je Butković

“Unutar tih tvrtki treba smanjiti rashode i povećati prihode. Ima mnogo mjesta za rezanje troškova i povećanje prihoda, mnogo je prostora usmjerenja prometa prema autocestama, da se naprave novi projekti koji bi povećali promet na autocestama. Vinjete su jedan od načina kako povećati prihode, no mi to još nismo odlučili. Trebalo bi, također, reprogramirati kreditne obveze sa Svjetskom bankom jer to je rješenje zato što Svjetska banka daje povoljnije kredite na duži niz godina. Tada će oni od nas tražiti stabilnost poduzeća“, objašnjava Butković.

“Monetizacija ne dolazi u obzir, kao što u obzir ne dolazi niti prodaja dionica i privatizacija tvrtki, autoceste moraju ostati u javnom vlasništvu“, zaključio je Butković.

“Rješenje za autoceste je podizanje prihoda i refinanciranje dugova uz pomoć države. Sada imamo situaciju prezaposlenosti u autocestama koje se više neće graditi nešto značajno, sada ta poduzeća služe za održavanje i ubiranje cestarina. Pitanje je koliko se troškovi mogu smanjiti. Da smo pametni uveli bi vinjete, i to na dvije razine, jednu za sezonu, jadnu za izvan sezone. No, i kad nebi imali dvije različite, one i tako više opterećuju turiste zato što oni po prirodi kupuju vinjete sa kraćim rokom, koje su u relativnom smislu skuplje. Moramo podići volumen poticanjem domaćih da koriste autoceste“, rekao je Babić.

“Nisam siguran je li baš u ovom trenutku monetizacija opcija, zato što bi potencijalni koncesionar prvo povećao volumen ENC-a te time smanjio broj zaposlenih u poduzeću, a drugi korak bi im nužno bio povećanje cijena cestarine“, zaključio je Babić

You may also like

0 comments