Anonymousi protiv ISIL-a

Hakerska skupina Anonymous, koja je nakon napada na list Charlie Hebdo objavila rat teroristima, nastavlja s prijetnjama, javlja Independent.

Grupa tvrdi da je već srušila i nekoliko Twitter i Facebook profila IS-ovih sljedbenika, koji i inače kontinuirano koriste društvene mreže za širenje svoje propagande. Anonymusi u videu u sklopu svoje, kako su je nazvali, “Operacije ISIS” objavljuju kako su članovi hakerske skupine ljudi svih rasa, etničkih skupina, ekonomskog statusa i spolne orijentacije. “Mi smo muslimani, kršćani, židovi. Mi smo hakeri, aktivisti, agenti, prevaranti ili možda jednostavno lik iz vašeg susjedstva, stari i mladi – ujedinjeni u jedno. Mi smo Anonymusi”, objavili su.

Video upozorava ljude i da sljedbenici džihadista nisu pravi muslimani. “ISIS, naganjat ćemo vas, srušiti vaše stranice, račune, e-mail adrese i izložiti vas. Od sada za vas ne postoji niti jedno sigurno mjesto na internetu. Tretirat ćemo vas kao virus, a mi smo kao lijek za njega. Internet je sada naš”, rekli su i dodali da već skupljaju profile na mreži za koje se sumnja da su povezane s militantima.

Inače, Twitter je zablokirao već oko 1500 takvih profila, piše The Hacker News. Zbog toga su, kažu, i militanti već počeli slati upute svojim sljedbenicima o tome kako da pristupaju svojim profilima, a da ne budu detektirani kao islamistički.