Anketa Ipsos/Reuters: Clinton ima dvoznamenkastu prednost pred Trumpom

Vjerojatna predsjednička kandidatkinja američke Demokratske stranke Hillary Clinton je postigla dvoznamenkastu prednost pred republikanskim protivnikom Donaldom Trumpom povrativši teren nakon što je newyorški milijarder zakratko bio izjednačio popularnost s njom prošloga mjeseca, prema istraživanju javnoga mišljenja Reuters/Ipsosa objavljenom u petak.

Prema istraživanju, 46 posto vjerojatnih birača reklo je da podržava Clinton, dok je 35 reklo da podupiru Trumpa, a 19 posto je kazalo kako ne podržavaju niti jedno od njih dvoje. Istraživanje je provedeno na 1421 ispitaniku između 30. svibnja i 3. lipnja.

Trump je kratko bio izjednačen s Clinton u potpori među vjerojatnim biračima u svibnju potičući očekivanja tijesne utrke između dvoje kandidata na američkim predsjedničkim izborima u studenom. Trump, građevinski mogul, je već osigurao nominaciju Republikanske stranke. Clinton, bivša državna tajnica će vjerojatno osvojiti nominaciju Demokratske stranke u utorak kada se u šest saveznih država održavaju predizbori.

You may also like