Andrijašević izašao iz SDP-a kako bi se borio priotiv centralizacije

Karlovački gradski vijećnik i voditelj karlovačke Podružnice Hrvatskih šuma Davorin Andrijašević potvrdio je da je izašao iz SDP-a, no mandat neće vratiti stranci “i za sada” će, kazao je, djelovati kao nezavisni vijećnik.

Njegovo napuštanje SDP-a, rekao je Andrijašević, nema nikakve veze s istragom u povodu anonimne prijave protiv njega zbog navodnog kriminala u podružnici koju vodi jer, kazao je, on radi odgovorno i pošteno i ta ga prijava nimalo ne brine.  Naglašava da o njegovom radu u tvrtki govori rezultat koji je najbolji u posljednjih petnaest godina, unatoč gubitcima koje je zatekao 2012. godine, kada je došao na čelo karlovačke Podružnice. “Pravi razlog mog izlaska iz SDP-a je što sam sazrio u stavu da nije dobro za društvo takva jaka centralizacija, a SDP se zalaže za puno države u društvu, drugačije mislim i o definiciji braka, te iz stranke nisam izašao sad nego prije nekoliko tjedana, a sada se to dovodi u vezu s anonimnom prijavom o navodnom kriminalu u tvrtki”, rekao je Andrijašević.

Potpredsjednica Gradskog vijeća Marina Vidaković Matanić rekla je Hini da je SDP zatražio od Andrijaševića da im vrati mandat jer smatraju “da je stranka ta zbog koje ga je osvojio”. Kazala je da je Andrijašević kod zahtjeva za ispisnicom rekao samo da izlazi zbog ideoloških razlika. bU vezi s postupanjem policije i DORH-a po anonimnoj prijavi protiv Andrijaševića, u Upravi Hrvatskih šuma kažu da njih policija nije kontaktirala u vezi s tim, nego ih je o tome izvijestio sam Andrijašević. Kažu i da Andrijašević nije među odgovornim osobama u Hrvatskim šumama kojima je zbog utvrđenih nepravilnosti Uprava dala pisano upozorenje.

U 2015. godini na području kojim gospodare Hrvatske šume ukupno je otuđeno više od sedam tisuća prostornih metara drvne mase, šteta iznosi više od 4 milijuna kuna. U toj godini najveće su količine drvne mase otuđene na području Uprave šuma podružnica Karlovac i Hrvatske šume s policijom i s Carinom rade na pronalaženju i kaznenom progonu počinitelja, priopćeno je iz Hrvatskih šuma, a na inicijativu voditelja Andrijaševića postavljen je videonadzor na lokacijama šumskih stovarišta trupaca.

You may also like

0 comments