Američki senator ulazi u vlasništvo CIOS-a?

Američka tvrtka Zero Global Waste spremna je za strateško povezivanje i ulazak u vlasništvo C.I.O.S. grupe, izvijestili su u petak iz zagrebačkog ureda te američke tvrtke, čiji se predsjednik uprave Jeffory D. Blackard sastao s predstavnicima C.I.O.S.-a i obišao pogone za recikliranje te tvrtke u Zagrebu i Varaždinu.

“Kada postignemo dogovor s vlasnikom C.I.O.S. grupe, u što će se sada uključiti i financijski i pravni stručnjaci, o tome ćemo obavijestiti javnost”, ističe u priopćenju Blackard, koji se sastao s predsjednikom uprave C.I.O.S. grupe Petrom Pripuzom.

Blackard se nalazi u višednevnom radnom posjetu Hrvatskoj, a uz njega je i suvlasnik Zero Global Wastea, bivši senator Sjedinjenih Američkih Država, kongresnik i predsjednički kandidat Rick Santorum, kao i uspješni investitor i gospodarstvenik Gentry Beach, koji je između ostalog obnašao i funkciju potpredsjednika nacionalne kampanje aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Američki investitori jučer su sudjelovali na na 2. investicijskom forumu zdravlja i turizma Adriatic regije, na kojem su ponovili svoje namjere ulaganja u projekt Pašman rivijere, dok su u srijedu nazočili predstavljanju zagrebačke podružnice Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP).

Blackard je, kako se navodi u priopćenju, poručio da tvrtka Zero Global Waste već i ranije iskazala interes za strateško partnerstvo s C.I.O.S. grupom, što potvrđuje i njihov dolazak u Zagreb. “Došli smo kako bi se sastali s upravom tvrtke i obišli neke relevantne lokacije. Naime, sektor gospodarenja otpadom, uz turizam, za nas ima veliki investicijski potencijal zbog kojeg smo spremni ulagati u Hrvatsku. Analizom tržišta zaključili smo da je C.I.O.S. grupa lider u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj i regiji i zato je odabrana za našeg strateškog partnera. Iznimno smo zadovoljni s onim što smo vidjeli, riječ je o modernoj kompaniji s kvalitetnom infrastrukturom, upravljačkom strukturom i potencijalom za daljnji rast. Vjerujemo da je ovo početak prosperitetnog partnerstva na obostrano zadovoljstvo”, izjavio je u priopćenju Blackard.

Poručuje da je cilj ubrzo postići dogovor kako bi se krenulo s realizacijom investicije i zajedničke strategije za prvo europsko implementiranje inovativne Zero Global Waste tehnologije obrade otpada upravo u Hrvatskoj, u suradnji s C.I.O.S.-om.

Iz američke tvrtke su izvijestili da će američki ulagači tijekom vikenda lokalnoj zajednici predstaviti detalje projekta Pašman rivijera. “Naime, konzorcij Blackard Global, u kojem je jedan od partnera C.I.O.S. grupa, nositelj je realizacije turističkog razvojnog projekta Pašman Rivijera, procijenjene vrijednosti 500 milijuna eura, što predstavlja pojedinačno najveću greenfield investiciju u hrvatskom turizmu”, poručuju iz tvrtke. Inače, tvrtka Zero Global Waste usmjerena je na razvoj alternativnog goriva iz otpada korištenjem inovativnih naprednih tehnologija.

You may also like

0 comments