Američki istražitelji zaplijenili putovnicu jednom zaposleniku VW-a

Menadžeri njemačkog proizvođača automobila Volkswagena (VW) strahuju od putovanja po Sjedinjenim Državama, objavio je njemački list u subotu, navodeći da su američki istražitelji zaplijenili putovnicu jednom zaposleniku kompanije na putovanju u toj zemlji.

Pozivajući se na izvore iz tvrtke, Sueddeutsche Zeitung je objavio da Volkswagen vjeruje da istražitelji žele spriječiti menadžera od izbjegavanja ispitivanja ili kaznenog progona u vezi sa skandalom emisije plinova kod dizelskih vozila. No glasnogovornik VW-a je priopćio da zaposlenici Volkswagena još uvijek putuju u SAD, a sve ostalo su nagađanja.

Volkswagen se nalazi pod američkom istragom i mogao bi se sučeliti s kaznom i do 18 milijardi dolara, budući da je priznao da je namjerno namiještao ispitivanja emisije vozila s dizelskim motorom.

Marija Nichols, voditeljica kalifornijske agencije za zaštitu okoliša koja vodi istragu, kritizirala je ponašanje kompanije u skandalu. Navodeći osobu koja je upoznata sa slučajem, list napominje da je sada malo vjerojatno da će novi izvršni direktor Volkswagena Matthias Mueller putovati u SAD u drugoj polovici studenoga, kako je bilo planirano. “Trebamo pravnu sigurnost još dok je ovdje, prije nego što odleti u Sjedinjene Države”, navodi list riječi člana menadžmenta grupe.

Ne postoji službeni plan da će novi izvršni direktor VW-a Matthias Mueller putovati u SAD, a iz kompanije su do sada odbili komentirati pitanje je li takav izlet vjerojatan.

You may also like

0 comments