Alstom opružio General Electic za kršenje ugovora

Francuska inženjerska grupa Alstom optužila je američki General Electric (GE) za kršenje ugovornih obveza vezano za spor oko kupnje GE-jeva odjela signalizacijske opreme, potvrdile su u četvrtak dvije kompanije. Francuska kompanija podigla je tužbu pred sudom u New Yorku u kojoj stoji da GE nije poštovao dogovorene procedure o rješavanju sporova pred arbitražnim tijelima.

GE je prodao odjel opreme za željezničku signalizaciju Alstomu 2014. godine za 800 milijuna dolara u sklopu akvizicije Alstomova odjela energetske opreme za oko 10,6 milijardi dolara. Početkom ove godine između dvije kompanije izbio je spor oko procjene vrijednosti imovine koju je Alstom kupio.

Budući da nisu uspjeli sami riješili spor u dogovorenom razdoblju, Alstom je pokušao pokrenuti spor pred dogovorenim arbitrom, računovodstvenom kućom Deloitte. GE je odgovorio Alstomu da se ne slaže s njegovim izračunima i da je 9. svibnja podnio zahtjev za pokretanjem arbitražnog postupka pred Međunarodnom komorom za trgovinu, stoji u Alstomovim sudskim dokumentima. “Ne slažemo se s tvrdnjama i drago nam je što ćemo rješavati spor kao što je regulirano ugovorom”, kazao je glasnogovornik američke kompanije. Alstomov glasnogovornik nije želio komentirati slučaj.

You may also like