Home Geopolitika Alfano: Trumpovo ograničavanje imigracije je dobro

Alfano: Trumpovo ograničavanje imigracije je dobro

by Agencije

Talijanski ministar vanjskih poslova Angelino Alfano rekao je u ponedjeljak da Europska unija, budući da je i sama zatvorila granice, nije u poziciji da osuđuje američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog ograničavanja imigracije.

Europa “nije u dobroj poziciji da iznosi ocjene o tuđim odlukama. Ili želimo zaboraviti da i mi u Europi podižemo zidove”, rekao je Alfano u intervjuu za dnevnik Corriere della Sera. Alfano, koji je bio ministar unutarnjih poslova do prosinca, istaknuo je da je Italija zauzela drugačije stajalište prema izbjeglicama i migrantima.

Italija kao “svjetski šampion” u spašavanju migranata na Mediteranu dokaz je da “sigurnost i solidarnost mogu ići ruku pod ruku”, rekao je. “Naša vizija razlikuje se od Trumpove i do sada se pokazala uspješnom kad je riječ o sigurnosti”, dodao je, ističući da ne postoji povezanost između migracije i terorizma.

Trump je u petak potpisao tromjesečnu zabranu ulaska putnika iz sedam muslimanskih zemalja i suspendirao primanje izbjeglica najmanje 120 dana, izazvavši kritike i prosvjede širom svijeta.

Related Posts