Ako se pokaže točnim što optužuju Crnoju, mora odstupiti

Mostov zastupnik i član Nacionalnog viječa stranke Miroslav Šimić izjavio je u utorak kako će Most provjeriti autentičnost dokumenata i medijskih napisa po kojima je ministar branitelja Mijo Crnoja prijavljen na lažnoj adresi te da, ako se te tvrdnje pokažu točnima, takva osoba nema što tražiti u Vladi.

“O slučaju ministra branitelja Mije Crnoje zasad znamo najviše iz medijskih napisa. U posljednjih nekoliko trenutaka možemo vidjeti da su se pojavili i pojedini dokumenti, moramo provjeriti njihovu autentičnost, kao i autentičnost napisa. Moramo čuti i ministra Crnoju, a načelan stav Mosta je da, ako se pokaže da su ta djela, odnosno nedjela istinita i zaista izvršena, takva osoba ne može voditi niti jedan resor u Vladi niti biti član hrvatske vlade”, rekao je Šimić novinarima pred središnjicom Mosta u Smičiklasovoj ulici.

Na pitanje koliko su spremni čekati na potvrdu autentičnosti, odgovorio je, “Mi ne možemo u ovom trenutku konkretno reći jer imamo samo medijske napise. Moramo vidjeti te zemljišnoknjižne dokumente koji su izišli u javnost”.  Dodao je kako “neće proći dugo vremena za utvrđivanje autentičnosti tih dokumenata” te kako će Most prema slučaju zauzeti stav koji je ranije naveo.

Kako je objavio HRT, koji je posjedu novih dokumenata oko slučaja “lažne adrese”, prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, ministar Crnoja od Grada Samobora dobio je zemljište za izgradnju kuće. Prema Ugovoru potpisanom 2010. imao je tri godine za izgradnju, a ako to ne učini, mora vratiti zemljište Gradu, no on to nije učinio. Pod kaznenom i materijalnom odgovornošću se obvezao da će to i učiniti, dakle, izgraditi kuću. Na osnovu tog zemljišta dobio je i kredit od 56.000 eura za izgradnju kuće. Iz Grada Samobora potvrdili su da će poduzeti zakonske mjere, objavio je HRT.

Povodom afera oko potencijalnog nasilništva, prijave na adresi gdje ne živi i zemljišta gdje nije sagradio kuću iako je trebao, gost Dnevnika HRT-a bio je Mijo Crnoja, novi ministar Branitelja.

Zemljište?

Ovdje imam sudsko rješenje općinskog suda gdje je odbačena zabilježba roka od 3 godine. Oni imaju i rješenje da ne smijem prodati 10 godina. Ja mogu raspolagati to zemljište kako hoću. U fazi sam ishođenja dokumentacije za kuću. Namjeravam izgraditi obiteljsku kuću.

Prijava?

Ne znam zbog čega napadaju vladu putem mene. Neću se kao branitelj spuštati na razinu njih. Želim biti na toj adresi prijavljen od 13. studenoga 2013. godine radi administracije koja će biti lakša. Mogu nadoknaditi svu potencijalnu štetu.

Presuda za nasilništvo?

Optužba je odbijena. Ja sam bio u Remetincu, ali mi se daje naknadna šteta zbog neutemeljenog uhićenja. Spreman sam na sve sankcije, ali neću podleći kompromitaciji nove vlade.

You may also like

0 comments