Agrokor najavio nova ulaganja i širenje u regiji

Koncern Agrokor nakon Abrakadabre, u koju je uložio 40 milijuna kuna, planira i ostale svoje online biznise prebaciti na tehnološku platformu SAP Hybris, moglo se doznati u četvrtak u Zagrebu na SAP Forumu 2016.

Tehnološka platforma iznimno je važan dio e-trgovine jer određuje mogućnosti, brzinu uvođenja inovacija i način na koji će online trgovac moći realizirati svoju ponudu. Hrvoje Kujundžić, direktor razvoja tvrtke A007, kaže da je Agrokor u posljednjih 12 godina u svoj online biznis uložio 10 milijuna eura. “SAP Hybris odabrali smo jer se njegov razvoj poklapa s razvojem Abrakadabre u budućnosti, a u Agrokoru imamo još online biznisa koje želimo prebaciti na Hybris platformu”, kaže Kujundžić.

Prvi idući na tu bi platformu mogao preći KonzumKlik, neslužbeno doznajemo, a na popisu je navodno i online biznis Velproa. Paralelno, Agrokor se priprema za širenje Abrakadabre u Sloveniju, a zatim u Srbiju. Pri tome se nada iskoristiti popularnost svojeg MultiPlus programa lojalnosti na kojem u Hrvatskoj ima 1,34 milijuna korisnika, a u ostatku regije njih 680 tisuća. Hrvoje Ljubičić, direktor e-commerce poslovanja mStarta, kaže da im je cilj u razvoju ponude nastaviti naglasak stavljati na sadržaj i inspiraciju kupaca na kupnju.

“Nećemo gurati direktne ponude”, kaže Kujundžić. Zadovoljan je što su od početka trgovcima i partnerima omogućili da s Abrakadabrom surađuju kroz četiri poslovna modela: drop-shipping, marketplace, cross-docking i klasični deposit. Prema onome što je dvojac iz Agrokora prezentirao, Abrakadabra će ponuditi i mogućnost B2B i B2B2C trgovine, ali i model po kojem će fizičke osobe moći međusobno prodavati svoju robu, tzv. C2C model.

You may also like