Adris grupa pokrenula otkup vlastitih dionica

 Adris grupa u petak je objavila da pokreće program otkupa vlastitih dionica u iznosu od 300 milijuna kuna, a u kojem namjerava steći do maksimalno 600.000 dionica koje će biti namijenjene na prodaju i/ili nagrađivanje radnika i menadžmenta.
Uprava Adrisa danas je odobrila program otkupa vlastitih dionica, a u skladu s odlukom glavne skupštine iz lipnja 2014. godine, kojom je Uprava ovlaštena stjecati vlastite dionice tijekom razdoblja od pet godina, objavila je rovinjska kompanija putem Zagrebačke burze.

Kako se navodi, Adris pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 600.000 dionica s novčanim iznosom dodijeljenim programu u iznosu od 300 milijuna kuna.

S provedbom programa će se započeti 5. ožujka ove godine, a program će završiti najkasnije do 16. lipnja 2019. godine. “Program se provodi s ciljem da se te dionice ponude na prodaju i/ili nagrađivanje radnika i menadžmenta Adrisa i njegovih povezanih društava”, ističu iz kompanije.

Adris, kao navode, nije obvezan niti u jednom trenutku otkupiti vlastite dionice, nego će djelovati kao kupac ovisno o tržišnim uvjetima. Program otkupa može se izvršiti putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze (unutar i izvan knjige ponuda), a aranžer programa je Interkapital vrijednosni papiri d.o.o., koji će biti jedini član burze koji će ponuditi cijene za dionice u kontekstu programa.

Iz Adrisa navode i kako najviša cijena po kojoj će kompanija moći kupiti vlastite dionice ne smije prelaziti 10 posto, niti biti ispod 10 posto prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja.

Po podacima Adrisa, kompanija trenutno drži ukupno 151.332 vlastitih redovnih dionica, ili 1,57 posto dionica tog roda, te 216.172 vlastitih povlaštenih dionica, što predstavlja 3,18 posto dionica tog roda, odnosno 2,24 posto temeljnog kapitala društva.

You may also like