Adris Grupa jača neto rezultate i diže prihode

Podaci o poslovanju Adris Grupe u posljednjem kvartalu godine sugeriraju da je tvrtka godinu za nama završila s nešto boljim rezultatima od onih ostvarenih u 2015. Konačni podaci bit će vidljivi iz godišnjih izvještaja, ali posljednje tromjesečje 2016. pokazuje da i bez TDR-a Adris Grupa raste.

Nakon devet mjeseci rovinjski koncern imao je 570 milijuna kuna neto dobiti, a u posljednjem tromjesečju imaju blagi gubitak pa je jasno da će grupa na godišnjoj razini pojačati neto zaradu u odnosu na 2015.

Croatia Osiguranje objavilo je izvrstan godišnji rezultat po kojem se pokazuje rast neto dobiti sa 109 na 178 milijuna kuna, odnosno skok za čak 78 posto. Podaci o Cromarisu, koji ne kotira na burzi, kažu da je zabilježen rast po stopama većima od 30 posto, a Maistra je u posljednjem tromjesečju godine očekivano imala negativan rezultat.

Budući da je riječ o hotelskoj kući, izražen je sezonski karakter poslovanja pa je minus koji se zadržao na lanjskim razinama nastavak redovnog ritma. Ukupno gledajući, grupa Ante Vlahovića imala je vrlo dobru godinu u kojoj učvršćuje tržišne pozicije.

(Agencije)

You may also like