Vladimir Šeks: Sjednicu Sabora treba zaključiti!

“Nemam što ni oduzeti, niti dodati onome što je rekao Plenković”, poručio je HDZ-ov Vladimir Šeks u izjavi novinarima u Saboru te odbacio sumnje u to da razvoj situacije baca sumnje na institucije. Sabor bi danas trebao zaključiti sjednicu, a potpredsjednik Sabora najaviti da će sljedeća sjednica biti nakon lokalnih izbora, smatra Šeks.

Ministar Marić je ostao, predsjednik Sabora je dao ostavku i to je jedini logični sljedeći potez koji treba povući, kazao je Šeks.

“Predsjednik Sabora je dao ostavku i parlamentarna većina se testira i utvrđuje kao što je iznio i predsjednik Ustavnog suda u onom postupku kada se radi o povjerenju ili nepovjerenju Vlade ili pojedinim članovima”, kazao je Šeks, inače blizak Plenkoviću.

“Izjava Petrova je čista politička izjava koja nije utemeljena niti na Ustavu, niti na zakonu, niti na Poslovniku i treba naći političke odgovornosti kod svih političkih aktera da se ova situacija prevlada. Bilo bi najuputnije da se ova sjednica zaključi i da se sljedeću zakaže za iza lokalnih izbora. Vlada fukcionira i tu treba staviti točku na i”, poručio je jedan od bivši predsjednika Sabora Šeks.

Podsjetio je da “postoji odredba da ako je predsjednik Sabora spriječen da predsjeda sjednicom da onda stupa na njegovo mjesto potpredsjednik Sabotra izabran iz paralmenetarne većine. Tri su birana iz redova parlamentarne većine, koja je postojala u vrijeme kada su oni birani i sasvim je legitimno i u skladu s Poslovnikom da jedan od njih poput akademika Reinera zasjedne privremeno u stolicu i sada treba ako bude razuma i pameti da se dogovore sve stranke kako naći izlaz iz ove situacije”.

“Kao što je rekao predsjednik Ustavnog suda, vro jednostavno parlamentarna većina se testira u posebnom postupku koji je predviđen Zakonom o Vladi. Sabor bi danas trebao zaključiti sjednicu i da potpredsjednik Sabora najavi da će sljedeća sjednica biti nakon lokalnih izbora”, smatra Šeks i dodaje: “Na idućoj sjednici Sabora u bilo kojem trenutku koji on odredi Plenković treba predstaviti ministre – jednog, dva sva četiri ili parcijalno”, prenosi N1.

You may also like