Odsad se može tražiti odgoda plaćanja struje

Opskrbnu djelatnost kupaca na više od dva milijuna obračunskih mjernih mjesta u kategoriji kućanstva i 76 tisuća ostalih kupaca, od ovog mjeseca, preuzela je tvrtka HEP Elektra. 

Kako su već prije objasnili u HEP-u, svi kupci kojima je do sada opskrbljivač bio HEP ODS nastavit će koristiti uslugu opskrbe pod istim uvjetima kao i do sada. Stoga neće biti promjena ugovora, a kupci će moći nastaviti plaćati svoje račune preko postojećih, već zaprimljenih uplatnica.

Međutim, HEP Elektra ipak donosi neke novosti za kupce. Tako je u uvjetima te tvrtke za opskrbu električnom energijom uvedena i mogućnost da kupac ima pravo jednom godišnje, na temelju pisanog zahtjeva, na obročnu otplatu dospjelih potraživanja, a koja može biti najviše šest mjesečnih obroka.

Isto tako kupac ima pravo jednom godišnje, također na temelju pisanog zahtjeva, odgoditi plaćanje jednog računa za 30 dana. Pri tome kupac ima pravo koristiti samo jednu od tih pogodnosti za isto potraživanje. A preduvjeti za ostvarivanje prava na obročnu otplatu ili odgodu plaćanja su vjerodostojni podaci kupca – ime, prezime, OIB, adresa.

Usto HEP Elektra može uvjetovati ostvarivanje tih prava sklapanjem sporazuma.

U prijelaznom razdoblju komunikaciju s kupcima, uz djelatnike HEP Elektre, obavljat će i djelatnici HEP ODS-a. Tako će kupci moći nastaviti koristiti sve postojeće kanale komunikacije (telefon, e-mail, osobni kontakt na postojećim šalterima HEP ODS-a.

 

Što se tiče samoočitavanja, kupac za to treba predati zahtjev operatoru distribucijskog sustava, no isto tako može ovlastiti HEP Elektru da u njegovo ime podnese taj zahtjev HEP ODS-u, piše Večernji list.

You may also like