DIP uskoro o optužbama Karamarka

Državno izborno povjerenstvo (DIP) u ponedjeljak će se očitovati o sumnjama, odnosno o izjavi Tomislava Karamarka kako postoje indicije da je Domoljubna koalicija u noći parlamentarnih izbora “pokradena za pet-šest mandata”, potvrđeno je Hini u DIP-u.

DIP u nedjelju nije službeno komentirao izjavu prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je rekao kako postoji “indicije da je Domoljubna koalicija u izbornoj noći pokradeni za pet-šest mandata”.  Karamarko je to izjavio u subotu u Imotskom, ne želeći precizirajući indicije gdje se i na koji način moguća krađa glasova dogodila. Najavio je kako će se to ispitati.  DIP je ključno izborno tijelo za parlamentrane izborie, brine o njihovoj zakonitoj pripremi i provedbi.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na paralamenatarnim izborima, te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015. Na reakcije u SDP-u na njegovu jučerašjnu izjavu kako postoje inidicije da je u izbornoj noći Domoljubna koalicija pokradena za pet ili šest mandata, Karamarko je odgovorio u nedjelju na facebooku u objavi naslovljenoj “APIS-om upravlja SDP”. “Građanski nadzor postoji kod puno manje značajnih procesa i nad manje značajnim institucijama, a potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala je tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u njoj su skoro svi zaposleni članovi te partije. Istražne radnje nisu moj, već posao policije i DORH-a, pa se nadam da će nadležna državna tijela umjesto mene progovoriti o načinu na koji je država došla u potpuno vlasništvo Apisa, o ulozi pojedinih SDP-ovaca u tome, a to će biti samo početak rasvjetljavanja svega sto se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.”, napisao je Karamarko.

“Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome se, uz Zorana Milanovića očitovao i predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko. On kaže da takve izjave ‘ruše demokratski imidž Hrvatske’! Nije li čudno da moje izjave i sumnje ruše demokratski legitimitet Hrvatske, ali možebitna krađa ne. Zanimljiv pristup problemu. Ni Milanović se, kao i obično nije osvrnuo na bit moje poruke nego se bavio svojom ulogom u svemiru”, naveo je.

You may also like

0 comments